tehnicka

ПОДРШКА

НА РАСПОЛАГАЊУ СМО ВАМ 24 САТА ДНЕВНО

Драги корисници, на располагању смо вам 24 сата дневно, 365 дана у години. Ту смо да разговарамо, градимо пријатељске односе, решавамо ваше захтеве, уважимо предлоге и савете, и да заједно унапређујемо своје услуге.

Нема интернет сигнала

Сигнал дигиталне и аналогне телевизије се преносе истим каблом.

Аналогни сигнал је прецизнији показатељ шта је у питању.

Молимо Вас проверите сигнал аналогне телевизије. Сигнал аналогне телевизије и кабловског интернета се преносе истим каблом.

Проблем са PIN кодом STB уређаја

Уређај који сте добили на коришћење има „PIN“ код подешен на четири нуле (0000). Уколико сте мењали „PIN“ код на Вашем „STB“ уређају, користите „PIN“ код који сте променили.

Уколико сте након промене „PIN“ кода заборавили свој нови код, молимо Вас да нас контактирате како бисмо Вам помогли у решавању проблема.

Заблокирао STB уређај
  • Искључите „STB“ уређај на минимум 15 до 30 минута и извадите картицу и све каблове из уређаја. Поново спојте каблове и вратите картицу пре него што укључите уређај. Картицу вратите у „STB“ уређај тако да је окренута чипом на доле и према уређају.
  • Извадите све каблове из уређаја и покрените реинсталацију софтвера. Затим вратите каблове и поново укључите уређај.
Проблем са картицом дигиталне ТВ

Улогујте се на свој профил и проверите стање Ваших уплата и услуга на које сте претплаћени. Може се десити да Ваша последња уплата није на време легла на рачун.

Уколико нисте регистровани на веб-сајту, искрено саветујемо да се региструјете, што Вам доноси бројне користи и олакшице.

Проблем са каналима дигиталне ТВ

Сигнал дигиталне и аналогне телевизије се преносе истим каблом.

Аналогни сигнал је прецизнији показатељ шта је у питању. Молимо Вас проверите сигнал аналогне телевизије.

Сметње у сигналу дигиталне ТВ

Уколико примећујете описане појаве на секунд или два приликом промене дигиталних канала, знајте да је у питању нормална појава “слагања” дигиталног сигнала.

Уколико примећујете пикселизацију сваког дана у отприлике исто време, у трајању и до 15 минута, могуће је да су у питању Соларне сметње, односно сметње изазване Сунчевим зрачењем.

Више о Соларним сметњама можете сазнати овде.

Уколико наведене сметње примећујете у другим приликама, молимо Вас пратите следеће кораке:

Сигнал дигиталне и аналогне телевизије се преносе истим каблом. Аналогни сигнал је прецизнији показатељ шта је у питању. Молимо Вас проверите сигнал аналогне телевизије.

  • Уколико имате бежичне или неке друге уређаје у близини телевизора или STB уређаја, искључите их и проверите да ли је то решило проблем. „STB“ уређај најчешће ометају рутер или база бежичног телефона. Постарајте се да је удаљеност између ових уређаја минимум 1 метар.
  • Проверите све каблове (коаксијални, „SCART“, чинч, „HDMI“ и струјни кабл) и кабловску опрему (конектор, сплитер и сл.) за физичка оштећења, као и да ли су исправно и чврсто повезани.
  • Уколико за повезивање користите „SCART“ кабл, искључите га из „STB“ уређаја и телевизора на десетак секунди, па га поново прикључите.
  • Искључите „STB“ уређај на минимум 15 до 30 минута и извадите све каблове из уређаја. Поново спојте каблове пре него што укључите уређај.
  • Покрените реинсталацију софтвера „STB“ уређаја.
Нема сигналa дигиталне ТВ

Улогујте се на свој профил и проверите стање Ваших уплата и услуга на које сте претплаћени.

Може се десити да Ваша последња уплата није на време легла на рачун.

Уколико нисте регистровани на веб-сајту, искрено саветујемо да се региструјете, што Вам доноси бројне користи и олакшице. У међувремену, пратите следећу процедуру за решавање тренутног проблема.

Проблеми са звуком аналогне кабловске телевизије

Крчање, зујање или пуцкетање звука на појединим каналима се може јавити ако при меморисању канала нисте подесили систем звука на „PAL BG“ или „BG“, зависно од марке Вашег телевизора.

Постоји могућност да морате подесити тон на сваком каналу посебно, опет зависно од модела телевизора.

Ове појаве су вероватније код старијих „CRT“ телевизора. Молимо Вас да разумете да РАДИЈУС ВЕКТОР не пружа техничку подршку за телевизоре.

Лош/слаб сигнал аналогне кабловске телевизије

Мешање канала, треперење и/или подрхтавање слике, као и губитак боје док је слика оштра, последице су до Вашег телевизора.

Ове појаве су вероватније код старијих „CRT“ телевизора. Молимо Вас да разумете да РАДИЈУС ВЕКТОР не пружа техничку подршку за телевизоре.

Нема сигнала аналогне кабловске телевизије

Улогујте се на свој профил и проверите стање Ваших уплата и услуга на које сте претплаћени. Може се десити да Ваша последња уплата није на време легла на рачун. Уколико нисте регистровани на веб-сајту, искрено саветујемо да се региструјете, што Вам доноси бројне користи и олакшице.