Online chat

Вести

БУДИТЕ УВЕК ИНФОРМИСАНИ

Поштовани корисници,

Oбавештавамо вас да је од 27. септембра 2017. године актуелна нова програмска шема аналогне телевизије у Бродареву.

Да бисте били у могућности да пратите нову програмску шему аналогне телевизије потребно је да покренете претрагу ТВ канала на вашем ТВ уређају.

За додатне информације у вези нове програмске шеме, можете контактирати инфо центар на број телефона 011.428.00.00, који вам је доступан од 00-24 сата, сваког дана у недељи.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Oбавештавамо вас да је од 25. септембра 2017. године актуелна нова програмска шема аналогне телевизије у Новој Вароши.

Да бисте били у могућности да пратите нову програмску шему аналогне телевизије потребно је да покренете претрагу ТВ канала на вашем ТВ уређају.

За додатне информације у вези нове програмске шеме, можете контактирати инфо центар на број телефона 011.428.00.00, који вам је доступан од 00-24 сата, сваког дана у недељи.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да су ТВ канали Прва, О2 (стари назив Б92) и Хепи поново део понуде кабловске телевизије.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је ТВ канал „SUNDANCE TV“ постао саставни део понуде дигиталне телевизије (МАКСИ пакет).

ТВ канал „SUNDANCE TV“ налази се на позицији 417, уместо ТВ канала „CBS DRAMA“, који је престао да се емитује.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да се ТВ канали “EURONEWS“ и “FRANCE 24“ од 19. 09. 2017. године емитују у HD формату.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да 15. септембра 2017. године, отварамо ново продајно место у Београду – „ImmoCentar“, Гандијева 21.

Позивамо вас да нас посетите и упознате се са атрактивним акцијама које смо спремили за вас.

Радно време новог продајног места је радним данима и суботом од 09:00 до 21:30 часова, а недељом од 11:00 до 19:00 часова.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Oбавештавамо вас да је дошло до реорганизације програмске шеме пакета СТАНДАРД у оквиру дигиталне телевизије у Пријепољу.

– ТВ канал “TV SANDŽAK“ је премештен са позиције 29 на позицију 25.
– ТВ канал “BELLE AMIE“ је премештен са позиције 23 на позицију 28.
– ТВ канал “TV MAG“ је премештен са позиције 22 на позицију 27.
– ТВ канал “TV FRUŠKA GORA“ је премештен са позиције 24 на позицију 29.

Нови ТВ канали у понуди:

– ТВ канал “TV LAV“ на позицији 21
– ТВ канал “TV 5 UŽICE“ на позицији 22
– ТВ канал “TV PRIBOJ“ на позицији 23
– ТВ канал “TV NOVI PAZAR“ на позицији 24
– ТВ канал “TV FORUM“ на позицији 26

– ТВ канал “TV PANČEVO“ више није део понуде дигиталне телевизије.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је ТВ канал “FASHION ONE HD“ променио име у “FASHION TELEVISION HD“.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је дошло до реорганизације програмске шеме аналогне телевизије у Инђији.

ТВ канал „CNN“ је премештен са позиције „S-12“ на позицију „S-28“.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

У складу са актуелном ситуацијом везаном за прекид дистрибуције ТВ канала Прва, Б92 и Хепи кроз КДС РАДИЈУС ВЕКТОР, преносимо саопштење Пословног удружења кабловских оператора Србије (ПУКОС) и Удружења кабловских оператора за широкопојасне сервисе (УКОШ):

Обавештавамо вас да и даље, упркос нашим настојањима, НИЈЕ решен проблем око наставка реемитовања 3 канала са националним покривањем Прва, Б92 и Хепи.

Наведена 3 канала, која су слободно доступна у етру свим домаћинствима у Србији, и даље  захтевају да само корисници који их гледају преко кабловских оператора почну да плаћају  надокнаду.

Пословно удружење кабловских оператора Србије покушава, уз помоћ Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), Комисије за заштиту конкуренције и других надлежних  органа, да нађе принципијелно прихватљиво решење.

Кабловски оператори, у складу са чланом 100. Закона о електронским медијима, су уредно тражили Сагласност за дистрибуцију програма наведених телевизија, али на тај наш захтев  још увек није одговорено.

Међутим, недавно су кабловски оператори добили писма од наведених канала са ултимативним захтевом да их искључимо из дистрибуције, уколико одмах не потпишемо Уговоре за плаћање накнаде за дистрибуцију њихових програма.  Претили су покретањем прекршајних и кривичних поступака, те надокнадом огромних одштетних захтева.

Неки кабловски оператори, не желећи да улазе у судске спорове, али и не прихватајући овакву уцену, одлучили су да након тога искључе наведене канале.

Поводом интригантних информација, којe ових дана објављују ПРВА, Б92, и HAPY , везано за кабловске операторе који су на њихов изричит захтев искључили дистрибуцију њихових садржаја,  желимо да поновимо следеће чињенице:

Кабловски оператори нису „својевољно“, „неоправдано“ и „неразумљиво“ – како ове ТВ-куће наводе, онемогућили гледање ТВ канала Прва, Б92 и Хепи, већ су наведене телевизијске куће у својим дописима од свих кабл оператора управо саме захтевале да без одлагања престану са дистрибуцијом њихових програма, под претњом покретања прекршајних и кривичних поступака.

Aко наведене ТВ куће у својим саопштењима наводе да је програм свих националних телевизија „бесплатан за све грађане Србије“ и да приступ програму националних телевизије мора да има сваки грађанин Србије, зашто онда не дају сагласност кабловским операторима за наставак бесплатне дистрибуције – као до сада?! При том, за емитовање у етру, они плаћају накнаду Јавном предузећу емисиона техника и везе – ЈП ЕТВ (државни ресурс),  док за дистрибуцију у кабловским системима (ресурси приватних фирми) захтевају да се плати њима и самим тим директно утичу на повећање цене кабловске ТВ коју плаћају грађани.

Уједно су у својим саопштењима прећутали да нас упућују на посредника који нас условљава да, осим ова три канала, у пакету узмемо и друге програме, које иначе већина није заинтересована да дистрибуира !?!

Модел наплате који су осмислили не постоји нигде у Европи, а слични покушаји у неким земљама чланицама ЕУ онемогућени су законском регулативом.

Кабловски оператори  ће наставити да чине максималне напоре да са овим ТВ каналима постигну договор који ће бити прихватљив, пре свега за наше кориснике, и који ће омогућити присуство наведених ТВ канала у понуди, под истим условима који важе и за гледаоце/домаћинства који ове ТВ канале гледају  путем дигиталне земаљске ТВ.

 

Пословно удружење кабловских оператора (ПУКОС)
Удружење кабловских оператора за широкопојасне сервисе (УКОШ)

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је ТВ канал „RTS 3“ постао саставни део аналогне телевизије у Обреновцу, Инђији, Баточини, Лапову, Великој Плани, Смедеревској Паланци, Пријепољу, Прибоју и основног пакета кабловске телевизије у Новој Вароши. Такође, дошло је и до промене позиције ТВ канала „GRAND 2“

– У Обреновцу ТВ канал „RTS 3″ се налази на позицији “C-09“, ТВ канал „GRAND 2″ се налази на позицији “S-30“
– У Инђији ТВ канал „RTS 3″ се налази на позицији “C-09“, ТВ канал „GRAND 2″ се налази на позицији “C-21“
– У Баточини, Лапову, Великој Плани и Смедеревској Паланци ТВ канал „RTS 3″ се налази на позицији “C-25“, ТВ канал „GRAND 2″ се налази на позицији “S-17“
– У Пријепољу ТВ канал „RTS 3″ се налази на позицији “S-15“, ТВ канал „GRAND 2″ се налази на  “C-62“
– У Прибоју ТВ канал „RTS 3″ се налази на позицији “S-19“, ТВ канал „GRAND 2″ се налази на позицији “C-63“
– У Новој Вароши ТВ канал „RTS 3″ се налази на позицији “S-15“, ТВ канал „GRAND 2″ се налази на позицији “S-03“

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је дошло до реорганизације програмске шеме аналогне телевизије у Београду, Качареву, Јабуци и основног пакета кабловске телевизије у Бродареву.

– У Београду, Качареву и Јабуци ТВ канал „RTS 3″ је премештен са позиције “C-06“ на позицију “C-12“, ТВ канал „GRAND 2″ је премештен са позиције “C-12“ на позицију “C-06“
– У Бродареву ТВ канал „RTS 3″ је премештен са позиције “S-13“ на позицију “C-12“, ТВ канал „GRAND 2″ је премештен са позиције “C-12“ на позицију “S-13“.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Поводом вести којe су 7. августа објављене на веб сајтовима телевизијских кућа Прва и Б92(под насловом: КДС РАДИЈУС ВЕКТОР ИЗ НЕОПРАВДАНИХ РАЗЛОГА ОНЕМОГУЋИО ПРАЋЕЊЕ КАНАЛА ПРВЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ, Б92 И ХЕПИ ТВ) и Хепи (под насловом: РАДИЈУС ВЕКТОР ОНЕМОГУЋИО ГЛЕДАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА), желимо да обавестимо јавност о следећем:

РАДИЈУС ВЕКТОР није „својевољно“, „неоправдано“ и „неразумљиво“ како те куће наводе, онемогућио гледање ТВ канала Прва, Б92 и Хепи, већ су наведене телевизијске куће у свом допису од 01. 08. 2017. године, захтевале од нас да без одлагања престанемо са дистрибуцијом њихових ТВ канала под претњом покретања прекршајних и кривичних поступака.

При томе, обавештавамо јавност да је РАДИЈУС ВЕКТОР, у складу са чланом 100. Закона о електронским медијима, уредно тражио сагласност за дистрибуцију програма наведених телевизија, али да на тај наш захтев још увек није одговорено.

Иако наведене ТВ куће у својим саопштењима наводе да је програм свих националних телевизија бесплатан за све грађане Србије, они од РАДИЈУС ВЕКТОРА и других кабловских оператора потражују новчану надокнаду за дистрибуцију својих ТВ канала и самим тим директно утичу на повећање цене кабловске ТВ коју плаћају грађани.

РАДИЈУС ВЕКТОР ће наставити да чини максималне напоре да са овим ТВ каналима постигне договор који ће бити прихватљив, пре свега за наше кориснике и који ће омогућити присуство наведених ТВ канала у понуди, под истим условима који важе и за гледаоце који ове ТВ канале гледају бесплатно путем дигиталне земаљске ТВ.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је, због једностране одлуке емитера да уведу наплату својих ТВ канала ка корисницима који их гледају путем кабловских дистрибутивних мрежа, онемогућена дистрибуција ТВ канала Прва, Б92 и Хепи кроз КДС РАДИЈУС ВЕКТОР.

РАДИЈУС ВЕКТОР ће наставити да чини максималне напоре да са овим ТВ каналима постигне договор који ће бити прихватљив, пре свега за наше кориснике и који ће омогућити присуство наведених ТВ канала у понуди, под истим условима који важе и за гледаоце који ове ТВ канале гледају бесплатно путем дигиталне земаљске ТВ.

Уместо наведених ТВ канала, у оквиру основних пакета кабловске ТВ уведени су ТВ канали Н1, Гранд 1 и Гранд 2.

О евентуалним променама и даљим одлукама ТВ канала Прва, Б92 и Хепи бићете благовремено обавештени.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР

Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да је ТВ канал “CCTV 9“ променио име у “CGTN DOCUMENTARY“.

Ваш РАДИЈУС ВЕКТОР